EN
Tüm Kategoriler

E-mail:[e-posta korumalı]

EN

Ürünler İçin SSS

Buradasınız : Ana Sayfa>Sıkça Sorulan Sorular(Yakında)>Ürünler İçin SSS

Başarısızlık nedeni ve O halkasının karşı ölçülmesi

Zaman: 2019-07-26 Hitler: 43
(1) Kurulum hasarı
Geçersiz durum: Contanın bir kısmı veya tamamı iyi durumda.
Arıza nedeni: oluğun kenarı ve diğer parçalar keskindir, sızdırmazlık parçalarının boyutu uygun değildir; contanın sertliği veya esnekliği çok düşük; contanın yüzeyi kirlenmiştir.
Çözüm: keskin köşeleri temizleyin; oluk tasarımı daha makul; contanın doğru boyutunu seçin; daha fazla esneklik, daha yüksek sertlik contaları seçin.
(2) Kıvrılma
Arıza durumu: O halkası belirgin bir kıvrılma görünüyor
Arıza nedeni: kurulum nedenleri, hareket hızı çok düşük, malzeme çok sert veya esneklik çok küçük, O ring yüzey işlemi düzensiz, oluk boyutu düzensiz, oluk yüzeyi pürüzlü, yağlama yetersiz .
Çözüm: uygun montaj, yüksek elastik malzeme kullanımı, oluğun tasarımını ve yüzey düzgünlüğünü iyileştirmeye uygun, mümkün olduğunca destek halkasını kullanmak.
(3) Aşırı sıkıştırma
Arıza durumu: O halkası, temas yüzeyi düz deformasyondur ve çatlaklar eşlik edebilir.
Başarısızlık nedeni: Deformasyonun neden olduğu ısı ve kimyasal ortam veya deformasyonun neden olduğu çok fazla basınç nedeniyle malzeme dikkate alınmadan tasarım mantıksızdır.
Çözüm: hendek tasarımı, malzemenin sıcaklık ve kimyasal ortam nedeniyle deformasyonunu hesaba katacaktır.
(4) Kalıcı sıkıştırma deformasyonu
Arıza durumu: Contanın temas yüzeyi düz bir kalıcı deformasyon gösterir.
Başarısızlık nedeni: çok fazla baskı; çok yüksek sıcaklık; malzeme kürlenmeyi tamamlamamıştır; malzemenin kendisi kalıcı bir deformasyon oranına sahiptir; malzeme kimyasal ortamda çok geniştir.
Çözüm: Düşük deformasyonlu malzeme seçin; uygun oluk tasarımı; ortam ile malzeme uyumluluğunu doğrulayın.
(5) Kimyasal korozyon hasarı
Arıza durumu: Kimyasal korozyon, O halkasında köpüklenme, çatlama, küçük delikler veya solma gibi çeşitli kusurlara neden olabilir. Bir noktada, kimyasal korozyon ancak fiziksel özellikleri bir aletle ölçülerek elde edilebilir.
Arıza nedeni: orta veya aşırı sıcaklığa uygun olmayan malzeme.
Çözüm: Malzemenin daha dirençli kimyasal ortam korozyonunu seçin.
(6) Hasar
Arıza durumu: O tipi halka, sızdırmazlık alanının tamamı veya bir kısmı, aşınma ve yıpranma, malzeme aşınma partiküllerinin sızdırmazlık yüzeyinde bulunabilir.
Başarısızlık nedenleri: sızdırmazlık yüzey kalitesi yeterli değil, sıcaklık çok yüksek, aşınma kalıntılarına sızdırmazlık ortamı, sızdırmazlık parçaları göreceli hareket üretiyor, sızdırmazlık yüzey işlemi tamamlanmadı.
Çözüm: oluk kaplamasını iyileştirin, kendinden yağlamalı malzemeyi seçin ve açıkça aşınmış parçalara ve çevreye neden olun.
(7) Patlatma
Başarısızlık durumu: O halkası kabarcıkların, çukurların, yara izlerinin yüzeyinde görülür; malzeme absorpsiyon gazı olduğunda çok fazla basınç, basınç aniden düştüğünde, O ringin neden olduğu gaz absorpsiyon malzemeleri hızlı çalışır, yüzey patlaması.
Başarısızlık nedeni: Basınç çok hızlı değişiyor, malzeme sertliği ve esnekliği çok düşük.
Çözüm: Daha yüksek sertlik, daha iyi malzeme esnekliği seçin, dekompresyon hızını azaltın.
(8) Enkaz kirliliği
Arıza durumu: Yabancı cismin O halka bölümü.
Başarısızlık nedeni: Üretim süreci çevre tarafından kirlenir ve malzeme aşınır veya reaksiyona girer. Malzeme yarı iletken olmayan sınıf malzemedir.
Çözüm: Üretim ve paketleme gereksinimlerinin temizliğini belirtin ve O ringlerin üretimi ve nakliyesi sırasında çevresel kontrolü güçlendirin.
(9) Sıcak korozyon
Arıza durumu: O halkalarının yüksek sıcaklık temas yüzeyleri radyal çatlaklar sergiler ve bazıları aşırı sıcaklık nedeniyle yumuşayabilir veya daha parlak hale gelebilir.
Arıza nedeni: malzeme, tasarım sıcaklığının ötesinde yüksek sıcaklıklara veya sıcaklığa dayanamaz veya sıcaklık çok sık değişir.

Çözüm: Sızdırmazlık yüzeyi sıcaklığını düşürmek için mümkün olan yüksek sıcaklık direncine sahip malzemeleri seçin.